Lasse Groeneveld

Lasse Groeneveld wilde sinds zijn 4e al achter de drums. Toch werd het eerst gitaarles. Na 4 jaar ging hij op drummen en inmiddels is hij toch al zo’n 20 jaar bezig. Lasse’s muzikale interesse’s zijn breed: Zowel in genre’s als instrumentarium. Lasse speelt drums, gitaar en hij zingt. Daarnaast leert hij bas en piano en heeft hij ook wel eens een poging gedaan op de Trompet. Ook muziek schrijven vindt Lasse erg leuk. Van klassiek tot pop tot funk tot metal. Voor elke gelegenheid is er een stijl waarvan Lasse geniet.

Naast muziek heeft technologie ook de aandacht. Na het afronden van de Herman Brood Academie is hij daarom Muziektechnologie gaan studeren aan de HKU. Met een focus op compositie en muziekproductie.

Lasse speelt als drummer in de band Infloyd (dé Pink Floyd Tribute van Nederland! 😉 ). Daarnaast is hij daar ook bandleider en verantwoordelijk voor een groot deel van de live FX en technische productie die tijdens de show te ervaren is.

Tot slot: Samen met Stef Broks heeft Lasse in 2013 Het Popstation opgericht. Ze zagen dat in de wijk nog grote behoefte was, en zeker Popmuziekles was ondervertegenwoordigd in Utrecht. De plannen om samen een kleine drumpraktijk op te zetten groeiden binnen een week uit tot plannen voor een hele muziekschool. Incl. ruimte voor bandles, andere groepslessen en moderne “instrumenten” als de laptop (productie- en DJ-Les).