Frank Hopman

Geïnspireerd door het drumstel van de broer van een vriendje was het voor mij op negenjarige leeftijd al helemaal duidelijk: drummen is te gek! Ik mocht op drumles van m’n ouders en nu, vele jaren later, heb ik nog steeds dezelfde mening. Geïnspireerd door drummers als Gavin Harrison, Jojo Mayer, Thomas Pridgen, Jon Theodore, Matt Garstka en Mark Guiliana, blijft het leuk om nieuwe ideeën te vinden en te experimenteren.

In de lessen spelen we veel met muziek mee en mogen leerlingen altijd zelf muziek aandragen. Je leert verder alles wat een drummer nodig heeft; beats en grooves, fills, muziek lezen en opschrijven, strak spelen en zelf ritmes verzinnen! Met de gevorderde leerlingen bas ik ook vaak mee om mee te geven hoe samenspelen in de ritmesectie voelt.

Verder vind ik het belangrijk dat de leerling zich thuis voelt in de les en ik zou mezelf dan ook beschrijven als een betrokken, gemotiveerde leraar. 
Ik ben de laatste jaren zelf op muzikaal gebied vooral bezig geweest met mijn eigen project: Spore Mystics, waarin we als duo op elektronische muziek geinspireerde dansmuziek spelen. Te vinden op SporeMystics.com en Spotify,
Kom gerust langs voor een proefles! Tot dan!