Alec Todd

Ik ben een singer songwriter uit Utrecht. 
Op jonge leeftijd ben ik begonnen met pianolessen. Mijn motivatie was echter niet groot en mijn ouders hebben me ook snel weer van de lessen gehaald. Op mijn 15de begon mijn interesse voor muziek serieuzere vormen te krijgen en koos ik ervoor om basgitaar te gaan spelen. Samen met een groep vrienden schreef ik me in bij de lokale muziekschool om les te krijgen in een band. Hier haalde ik zoveel plezier uit dat ik op mijn 18de auditie deed voor Herman Brood Academie in Utrecht. Ik ben aangenomen en hier heb ik als ‘Artiest’ in 2012 afgestudeerd en als ‘Music Indrusty Professional’ in 2015. 

Als bassist heb ik in verschillende bands gespeeld en heb als solo artiest ‘Alec Todd’ een aantal EP’s uitgebracht. Daarnaast ben ik onderdeel van het Neo-Klassiek duo genaamd: ‘Todd & Klein’. Onder deze naam maken wij muziek voor bewegend beeld (documentaires, films enz.) 

Favoriete artiesten: John Frusciante, Damon Albarn, Oasis, Ryan Adams