Jelle Crooijmans

Ik ben Jelle Crooijmans, 25 jaar en gitarist en liedjesmaker uit Utrecht.

Op mijn vierde hoorde ik Bye The Way van Red Hot Chili Peppers en sindsdien ben ik aan muziek en vooral de gitaar verknocht. Toen een paar jaar later bleek dat die intro-riff eigenlijk best makkelijk na te spelen was veranderde mijn wereld en heb ik mijn gitaar nooit meer los gelaten. In 2020 studeerde ik af aan de Herman Brood Academie en sinds 2021 geef ik gitaar- en baslessen op Het Popstation. 

Ik mijn lessen probeer ik vooral te laten zien hoeveel plezier je kan beleven aan muziek en het spelen van een instrument. We spelen liedjes na, kletsen over waarom welke muziek en welke gitaarsounds tof zijn en gaandeweg behandelen we technieken en af en toe wat theorie. 

Momenteel speel ik in drie bands (Cavolo Nero, Uncle Arthur & Moon Moon Moon) in totaal verschillende genres en ik vind het leuk die verschillende invalshoeken in mijn lessen aan bod te laten komen. 

Een paar van mijn grote gitaar en liedjes-schrijf helden:

  • Jeff Tweedy 
  • Johnny Greenwood
  • John Frusciante
  • Jack White
  • Neil Young