Stef Broks

In 2011 verhuisde Stef (1981) voor de liefde vanuit Brabant naar Utrecht. En waar Breda al een arsenaal aan geschiedenis en natuurschoon bood, leek Utrecht een soort bonuslevel om te gaan huisvesten. Eerst in de Maliestraat, maar nu al een kleine tien jaar in De Bilt met vriendin en kids. 
Vanaf 2004 reist Stef met zijn progressieve metalband Textures de halve planeet rond. Van Oslo tot Madrid en van Delhi tot Los Angeles. Ineens deelde hij het podium met een groot deel van zijn oude favoriete acts zoals Slipknot, Sepultura, Meshuggah en Opeth. 

Ondertussen studeerde hij af als journalist (Tilburg, 2004) en uitvoerend muzikant (Rotterdam, 2008) en werkte hij zich een slag in de rondte bij kranten, magazines en … als drummer.
Maar onderwijs nam -tussen het reizen door- altijd een speciale plaats in. Samen met Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) een drumschool in R’dam en daarna door naar beroepsopleidingen Herman Brood Academie Utrecht, Metal Factory Eindhoven en zijn oude school Codarts – Conservatorium van Rotterdam. Bij de twee laatstgenoemden is Stef nog steeds actief als educatiedocent. 
Vanuit al deze ervaringen als docent, ondernemer EN als inwoner van Utrecht ontstond in 2013 Het Popstation.

Favoriete albums:

  • U2 – Joshua Tree / Rattle & Hum
  • Jeff Buckley – Grace 
  • Tool – Aenima
  • Van Morrison – Astral Weeks
  • Anathema – Alternative 4